zondag 6 maart 2011

Afriqiyah Airlines - Libië.

Ik heb de tickets naar Johannesburg geboekt bij Afriqiyah Airlines. Dit is een Libische luchtvaartmaatschappij, die heel veel vluchten over de wereld uitvoert, tegen gunstige tarieven. Wij hebben een vlucht vanaf Schiphol, waarbij we een tussenlanding maken in Tripoli. Van daaruit gaat de vlucht naar Johannesburg.

Nu de situatie in Libië erg zorgelijk is, maken wij ons best zorgen. Ook al vliegen wij pas in juli, de vraag is of we dan wel met Afriqiyah kunnen vliegen. Niet alleen om de huidige situatie daar, maar ook vanwege het feit dat ik bang ben dat zij tegen die tijd failliet zijn / niet meer bestaan.
En zie op het laatste moment, in het hoogseizoen in Nederland,, nog maar 4 tickets te krijgen op de dag die wij gepland hebben..... Ik heb onze hele reis al geboekt en alle accomodaties staan al vast.....

Ik kan geen contact krijgen met Afriqiyah Airlines in Libië, wat gezien de situatie erg logisch is. Ik heb wel contact gehad met twee kantoren in Amsterdam, maar omdat ik via internet heb geboekt, kunnen zij mij niet helpen. De tickets die wij hebben zijn non-refundable (hier krijg je geen geld op terug bij annulering), maar ik wil toch proberen of zij iets kunnen regelen.

Bij de KLM kan je flexibele tickets kopen, waarbij je bij annulering, een eigen risico hebt van €200 per ticket. Maar..... dit zijn ontzettend dure tickets: €1395,00 p.p!!
Dus als we in juli niet kunnen vliegen met Afriqiyah, zijn we erg veel geld kwijt (dure KLM-tickets en de tickets van Afriqiyah). Maar....we hebben dan wel iets achter de hand.....

Een andere optie is nog een poosje afwachten, maar waarbij ik bang ben dat er geen tickets meer te krijgen zijn in juni/juli (hoogseizoen).

Van de annuleringsverzekering weet ik dat zij de tickets niet zullen gaan vergoeden, omdat onrust in een land een uitsluiting is. Ik kan dan eventueel aankloppen bij het calamiteitenfonds. Maar dat is pas op het allerlaatste moment natuurlijk.

** Zucht**    

Het is natuurlijk een luxe-probleem en ik begrijp dat de mensen in Libië het vreselijk slecht hebben. Maar toch..... Ik wil wel dat deze vakantie doorgaat. Ik ben er al zoooooo lang mee bezig!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten