vrijdag 22 juli 2011

Bateleurlodge

Na weer een koude nacht onder de elektrische deken, zijn we gamedrivend naar de uitgang gegaan. We hebben iets meer dieren gezien en weer een  miereneter. Na de sleutels te hebben ingeleverd, zijn we op pad gegaan naar onze volgende accommodatie: Bateleurlodge. Het was een rit van ongeveer 3 uur en het laatste stuk was een zandweg. Niet echt prettig rijden in een gewone auto…. Het is een prachtige lodge in een gamepark met maar 12 tenten, dus heel klein van opzet. We kregen een warm ontvangst met cocktails en werden naar onze luxe tenten gebracht. Het is er erg gezellig en een mooi complex, helemaal in afrikaanse sfeer. Er is ook een zwembad, maar niet verwarmd, dus erg koud. Jammer, maar dat is het nadeel als je in de winter gaat. Verder is er een drinkplaats voor wild.
Nadat we wegwijs waren gemaakt zijn we een gamedrive gaan doen. Onze ranger was Melissa, een leuke jonge meid. We waren met z’n viertjes, dus we konden aangeven wat we graag wilden zien. Maar het is een heel groot park, dus je moet ook wel een beetje geluk hebben. We hebben veel dieren gezien. Helaas kregen we een “papwiel” (lekke band). Lekker in een wildpark….. Melissa wilde de band gaan verwisselen, met hulp van Ton uiteraard, maar ze had niet het juiste gereedschap bij zich. Foutje! Er zat nog lucht in de band, dus we konden nog verder rijden. Dat hebben we geweten….. Melissa scheurde door het park met 80 km per uur…. ja, ja…. met een papwiel…… Onderweg kwamen we nog een twee rennende neushoorns tegen, die waarschijnlijk voor ons op de vlucht waren geslagen, hahaha…. We zijn toch nog even voor hen gestopt, maar het vrouwtje werd erg boos en we moesten maken dat we wegkwamen. Want neushoorns kunnen hard lopen en wij hadden een papwiel…..hahaha…
Toen we terug kwamen hebben we even iets in de bar gedronken en heerlijk gegeten. Daarna nog even bij het vuur in de bomba gezeten en lekker naar bed gegaan.
Vandaag zijn we na een heerlijk ontbijt naar Mama Tau gegaan. Dat is een witte leeuwen project. Witte leeuwen zijn erg zeldzaam en kunnen niet overleven in het wild. Er zijn er over de hele wereld maar 300. We waren bang dat het “ dierentuin-achtig” zou zijn, maar dat was niet het geval. Er zijn verschillende gedeelten, maar de leeuwen leven op een hele grote oppervlakte.  We zijn met de landrover langs de leeuwen gegaan. Ze waren erg mooi! Toen we terug kwamen hebben we lekker een poosje in de zon gezeten en een heerlijke lunch gehad. Om 15.00 uur was het weer tijd voor een gamedrive. Weer geen olifanten gezien, maar wel 14 neushoorns! Best veel!
Bij terugkomst lekker buiten gegeten, het is heerlijk weer! Morgen gaan we naar Zazoe, dat is een lodge van een Nederlands stel. We houden jullie op de hoogte!7 opmerkingen:

 1. Nou, was Ton toch nog even in zijn oude vak als automonteur.
  Groetjes
  Pa en Ma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een verschil van temperatuur zeg.
  Wij genieten mee van jullie verhalen.
  Groetjes van ons,
  Ed, Gien, Kimberley, Nick, Patrick uit Italie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Marion, heel leuk dat je in Zuid-Afrika bent. Ik heb je blogadres van Gien gekregen en zoals je weet, neem ik aan, ben ik vorig jaar geweest. Wel in zeer aangename temperatuur. Meestal boven 30 graden. Geniet van alles, want ik weet dat je dit van je leven niet zult vergeten. Bij mij brengt het weer fijne herinneringen naar boven. Veel plezier de komende tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Arme Ton, ook in afrika aan het werk haha. Geniet maar lekker van alles. Het is hier echt bedroevend met het weer...
  Liefs,
  Barbara

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gaaf zeg al die belevenissen.
  Heel veel plezier verder en wij volgen jullie!!
  Liefs Peter,Laura & kids

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hahahaha ook hier nog aan het werk, gave foto's hoor, Veel plezier,

  Lyda en Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo te zien hebben jullie het al erg naar je zin

  Nog heel veel plezier en geniet ervan.

  groetjes Herman en Marja doeg

  BeantwoordenVerwijderen