maandag 25 juli 2011

Zazoe

Zaterdag wilden we, na afscheid genomen te hebben van het personeel van de Bateleurlodge, op weg gaan naar Zazoe in Swartwater. Bij de auto aangekomen wachtte ons een grote verrassing….. een lekke band…… Nu van onze eigen auto. Gelukkig weet Ton hoe het werkt, dus was de band in een mum van tijd verwisseld. Maar we moesten wel zorgen dat de band gerepareerd werd, dus op zoek naar een plakset (nieuwe methode…). We zouden bij Zazoe vragen of wij hem daar konden repareren. Dus we konden op weg gaan. Het was maar 2 uurtjes rijden, het laatste stuk was een weg met allemaal potholes (gaten) in de weg. Niet echt lekker rijden….
Bij Zazoe aangekomen werden we warm ontvangen door Rex en Natascha en hun drie honden. Natascha heeft ons naar het complex gebracht waar de huisjes en rondavels staan. Dit ligt een eindje verder dan hun woonhuis. Het is (sorry….het wordt eentonig…) weer helemaal geweldig! Een klein complex met 7 huisjes, een barretje en een eethuisje. Verder een bomba om een vuurtje te maken en heerlijke stoelen. En we zijn de enige gasten, dus hebben het hele complex voor ons alleen. Ton heeft eerst zijn band geplakt, Calvin is met een quad gaan rijden en Sharon en ik hebben in de zon gezeten. Om vier uur hebben we een gamedrive gedaan in het privĂ© reservaat van Zazoe. Het was erg gezellig en Rex en Natascha hebben een hoop verteld. Later zijn we in het park uitgestapt en heeft Rex een vuurtje gemaakt. Al drinkend hebben we naar het ondergaan van de zon gekeken. Toen we terug kwamen hebben we heerlijk gegeten. Rex en Natascha hebben gezellig met ons mee gegeten. Daarna hebben we nog even bij het vuur gezeten en zijn we weer op tijd naar bed gegaan.
De volgende morgen werden we om 7.30 uur opgehaald. Omdat de dieren het momenteel zwaar hebben vanwege de droogte, worden ze af en toe bijgevoerd. Dat wilden wij wel eens zien. Dus met een wagen met hooi zijn we op pad gegaan. Bij de drinkplaatsen hebben we het hooi neergegooid en we zijn van een afstandje gaan kijken welk wild er op af kwam. Veel hertachtigen en struisvogels. Na deze rit van 1 ½ uur zijn we terug gegaan naar de lodge en hebben ontbeten. Verder de plannen van de dag door gesproken. Het was de bedoeling om naar de Limpoporivier te gaan, zodat de mannen konden gaan vissen en de vrouwen van de mooie omgeving genieten en te lezen. Omdat het stuk van de rivier in een gebied van een verre buurman ligt, moest Rex eerst toestemming vragen. Helaas was deze beste man niet bereikbaar. Dus zijn we bij de lodge gebleven om te lezen en quad te rijden. We mochten met de quad het park in. Dat is een geweldige ervaring! Het is niet gevaarlijk omdat er geen roofdieren en andere gevaarlijke dieren leven, maar wel erg leuk om langs giraffen en struisvogels te rijden. Aan het einde van de middag hebben we nog een gamedrive gemaakt. Onderweg kwamen we een hoen tegen, die waarschijnlijk tegen het hek aangevlogen was. Hij had zijn nek gebroken, maar leefde nog wel. Natascha heeft hem gepakt en meegenomen. Deze hoen was voor het personeel bestemd. Rex heeft hem bij hun huisjes afgegeven en zij waren er erg blij mee. Normaal gesproken hebben zij geen geld om vlees ed te kopen. Toen wij terug kwamen had Taffy (de kok) weer een heerlijk driegangen menu gemaakt. Na het eten hebben we afscheid genomen van Rex, die de volgende morgen vroeg zou vertrekken. Van Natascha hebben we de volgende morgen afscheid genomen en zijn richting Botswana gereden: naar de Tuli Block Lodge. Wordt vervolgd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten