zaterdag 13 augustus 2011

Golden Gatepark – Highlands Mountain Retreat

We hebben op de laatste dag toch nog een internetcafe kunnen vinden, dus ik heb weer 3 updates geplaatst.

Het was een lange rit naar onze laatste accommodatie. Het ligt in een National Park, in een bergachtig gebied. We hadden via de navigatie de accommodatie gevonden, maar moesten eerst nog een weg volgen om er te komen. Aan het begin van deze weg stond de weg blank omdat dit tevens de bedding van een greppel was. Het was moeilijk inschatten of wij er met onze wagen doorheen konden rijden. Gelukkig kwam er een andere auto aan die wat hoger op zijn wielen stond. Die is eerst gegaan zodat wij konden kijken of het ons ook zou lukken. Ton durfde het aan en we zijn heel voorzichtig door het water heen gegaan. Gelukkig kwam het water niet door de bodemplaat naar binnen, maar het scheelde niet heel veel… Toen moesten we nog een bochtige weg nemen om naar boven te rijden. Halverwege kwamen we er achter dat we de sleutel ergens anders moesten halen. Het stond wel in de papieren, maar ik had er overheen gelezen… (tja.. kleine lettertjes en 46 jaar…) Dus we moesten weer terug… weer door het water. Toen we de sleutel hadden konden we onze weg vervolgen tot aan de top van een berg. Daar staan zeven chalets op palen met een schitterend uitzicht over bergen en dalen. Omdat het winter is, is hier alles door. De kleuren van de bergen zijn hier verschillende kleuren bruin, geel en terracotta.  Zo mooi, het is net of je op een andere planeet zit. Verder hoor je helemaal niets: geen auto’s, vliegtuigen, mensen. Alleen de wind en het geluid van vogels.
Er is een open haard in het huisje, er staan radiatoren voor bijverwarming en we hebben weer elektrische dekens. En dat is wel nodig, want het is hier als de zon ondergaat erg koud op een hoogte van 2250 meter. Op sommige bergtoppen ligt er nog sneeuw. We hebben ’s avonds de haard aangedaan en televisie gekeken.
De volgende morgen zijn we twee loops gaan rijden. Bij 1 loop is er een Vulture (gieren) restaurant. Daar wordt af en toe een karkas neergegooid, zodat de gieren lekker een maaltje zebra of kudu kunnen eten. We zijn naar boven gelopen om in het dal te kijken op de plek waar ze die karkassen neerleggen. Maar helaas waren er geen gieren te zien. Je moet maar net op de juiste dag daar zijn. Wel lagen er allemaal skeletten van dieren en we hebben ze bestudeerd om te achterhalen welk dier het is geweest. Er lag een skelet waarvan we niet weten wat het is, er zat nog een stukje bruin haar op zijn schedel, het was net een toupetje (zie de foto). Wie het weet mag mij mailen….hahaha..                                                                                                                                                                                                      ’s Middags zijn Ton en ik een wandeling gaan maken, de echo caves route. Dat was erg mooi. We liepen onder rotspartijen door en er waren mooie doorkijkjes. Toen we ’s avonds net binnen zaten hoorden we het geluid van dieren. We gingen op onze veranda zoeken waar het geluid vandaan kwam. We zagen 2 jakhalzen op een berg lopen, maar jammer genoeg liepen ze de verkeerde kant uit.
We hebben nog 2 dagen te gaan, dus dit is het laatste berichtje uit Zuid-Afrika. We kunnen weer terugkijken op een geweldige reis, die te snel voorbij is gegaan. Tot snel!


1 opmerking:

  1. Wat een geweldige belevenissen maken jullie mee.Wel heel apart sneeuw in Afrika.(Geinige foto) Geniet nog van de laatste dagen daar.

    Groetjes Hennie en Lyda, Simba

    BeantwoordenVerwijderen