woensdag 3 augustus 2011

Komatipoort - Trees Too Lodge

Nadat we afscheid hadden genomen van Miriam en Corné zijn we door het Krugerpark naar onze volgende accommodatie gegaan. Direct bij binnenkomst in het park, kwamen er een paar grote olifanten op ons pad. Omdat ze wel erg dichtbij kwamen, moest Ton de auto twee keer in z’n achteruit zetten. Je weet maar nooit…. Verder hebben we weer een aantal dieren gezien, maar nog steeds geen luipaard (de laatste van de Big 5). Op het laatst moesten we nog opschieten omdat de gates om 18.00 uur sluiten. Aangezien je gemiddeld 30 rijdt en er van alles op je pad komt, moet je een lange tijd uittrekken en zeker aan het einde van de dag de tijd in de gaten houden. Vlakbij de gate kwamen we nog een hyena tegen. De Trees Too lodge ligt 10 kilometer vanaf de gate. Het wordt gerund door een Engelse echtpaar, Sue en Martin. Wat een lieve mensen en een geweldige lodge! Echt een paradijsje op aarde (niet de eerste die we deze vakantie tegen komen…..)! We hebben ’s avonds heerlijk gegeten en zijn daarna vroeg naar bed gegaan.
De volgende morgen hebben we een Elephant Safari gedaan in een natuurreservaat waar vier van de Big Five leven. Er waren geen buffels, maar wel olifanten, leeuwen, luipaarden en neushoorns. Dus…. Nadat we een formulier moesten tekenen dat we alles op eigen risico deden, zijn we naar een plek gegaan waar twee olifanten klaar stonden. Er kon maar op één olifant gereden worden, omdat de andere olifant zich wilde aansluiten bij een kudde olifanten in het reservaat. Je moet er dus niet aan denken dat hij er, terwijl je gezellig op zijn rug zit, er met een gang vandoor gaat en dat je tussen de wilde olifanten terecht komt. Dan hadden we Tarzan en Jane kunnen gaan spelen......
Sharon en Calvin gingen als eerste op de rug van de olifant. We konden meelopen of op die plek blijven wachten. Dat hebben we gedaan. We hebben een poos met een trainer/ranger staan praten en ervaringen over onze landen/culturen uitgewisseld. Sharon heeft hieronder hun ervaringen beschreven:
Calvin en ik gingen als eerste op de olifant, we vonden het wel leuk. We hebben Impala’s bij het water gezien. Je ziet het wel van een bepaalde hoogte af. Toen rook onze olifant ineens een andere kudde olifanten en die ging er dus op af, door de bosjes, met stekels of zonder, het maakte haar allemaal niet uit. Calvin en ik zaten dus boven op de olifant, ons krampachtig vasthoudend aan de lussen die daarvoor bestemd waren. De man die voorop zat, lukte het ook niet meer om de aandacht van de olifant te pakken en heeft toen zijn tas met snoepjes op de grond gegooid. Hij heeft tegen zijn collega’s geroepen dat hij de olifant niet meer onder controle kreeg. Zijn collega’s gingen er achter- aan hollen en hebben de tas opgepakt. Ze hebben hem zo weer terug de weg opgelokt. We hebben er allebei wat schrammen aan over gehouden, maar konden er al vrij snel weer om lachen. De mannen hebben ook heel vaak excuses aangeboden en gevraagd of het allemaal wel goed ging. Ach ja… zij kunnen er ook niets aan doen. Het is en blijft een wild dier. We hadden ons wel voorgenomen om  niets tegen Marion te zeggen voordat zij ook op de olifant was geweest. Ze was namelijk nooit meer op die olifant gestapt als we het haar hadden verteld. Het was ook fijn dat ze niet mee zijn gelopen met ons en de olifant. Calvin en ik hebben dit wel gedaan bij Marion en Ton en toen hoorde we dus van de ranger dat er ergens links van ons in de bosjes leeuwen zaten. We zagen geen sporen en hebben dit ook maar niet gelijk aan Marion en Ton doorgespeeld. Kortom het was een spannende maar leuke ervaring!
Hahaha….. Sharon en Calvin hebben er goed aangedaan om niets te zeggen, anders zou ik er inderdaad niet opgeklommen zijn….. Ton en ik hebben een goede rit gehad. Een keer ging de olifant er wel even vandoor, maar gelukkig viel dit mee. Gewoon goed vasthouden en meegaan met de bewegingen. Wij hebben onderweg een kudu en een wrattenzwijnfamilie gezien. Met het afstappen ging het bij mij niet helemaal goed. Hahaha… met mijn korte pootjes was het best lastig om van zo’n brede rug af te stappen. Ik viel en ze moesten mij half van de rug af sleuren. Het werd opgenomen met onze video-camera, dus het zal binnenkort op You-tube terug te vinden zijn….hahaha. Daarna hebben we nog een interactie met de olifanten gedaan: aanraken, snoepjes geven en op de poot van de olifant gaan zitten…. Best gek om zo dicht bij een olifant te komen. Al met al was het een geweldige ervaring!
’s Middags zijn we lekker in de zon bij het zwembad gaan zitten. Het was vandaag 25 graden, dus heerlijk! Later zijn we nog op een terras met uitzicht op het Krugerpark gaan zitten. We hebben een olifant in het water gespot, een buffel en een krokodil.
Morgen gaan we naar Swaziland en hebben daar geen elektriciteit…. Dus ook geen elektrische dekentjes… We hebben de ervaring van onze vorige reis dat het bijzonder accommodaties in Swaziland zijn, maar niet erg geïsoleerd en erg koud….hahaha… We hebben daarom maar kruiken gekocht, je weet maar nooit…..
5 opmerkingen:

 1. Wat een avontuur met die olifant.
  Maar goed dat jullie een valhelm op hadden.
  Ik weet niet of ik zoiets zou durven.
  Ben al bang van een herdershond!
  Wel leuke foto's zijn er gemaakt.
  Groetjes en nog veel plezier.
  Pa en Ma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. gedver, wel eng, maar ook wel erg gaaf om te doen. Ik zou ook met grote angst, maar wel op de rug van een olifant gaan zitten. Geweldig!

  Nu nog nr 5 van de big 5!!

  Veel plezier,
  Ed en Gien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo allemaal,
  wat een geweldige avonturen beleven jullie weer, ik vind het leuk om te lezen, ben zelf weer terug van weekje camping (KOUD) en heb nu uitgevonden hoe dit werkt.
  Veel plezier nog,
  Liefs, Ma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi safarigangers,

  hahaha leuk bovenop die olifant, geweldig toch dat dat beest naar zijn wilde broeders wil, kan me er wel iets bij voorstellen, ga zo door hoor met die verhalen, heerlijk om te lezen,
  Liefs,
  Lyda en Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hoi,

  wij zijn vandaag teruggekomen van een weekje frankrijk; de champagnestreek, en heb natuurlijk meteen jullie avonturen gelezen!! hartstikke leuk, en spannend...nog veel plezier verder,

  marga

  BeantwoordenVerwijderen